Jak navrhnout hlavičkový papír

Obsah:

Anonim

Dobře navržený hlavičkový papír mluví o vaší společnosti, aniž by vyprávěl jedno slovo. Již znáte obrázek a zprávu, kterou vaše firma chce předat, takže obejdete grafického návrháře a ušetříte peníze navržením vlastního hlavičkového papíru. Soubor loga s vysokým rozlišením, který by podle Microsoft Office měl být 300 bodů na palec, a obchodní kontaktní informace je vše, co potřebujete k zahájení.

Rozvržení a zarovnání

Hlavičkový papír by měl podporovat, ne soutěžit s psaným obsahem. Jednoduchý vizuální design a hierarchické uspořádání zvýrazní informace o firmě, aniž by narušila pozornost čtenáře. V hierarchickém rozvržení jsou na prvním místě logo a název firmy, následovaná návratovou adresou, telefonním číslem a e-mailovou adresou. Zarovnejte na střed hlavičku hlavičkového papíru pro symetrický, formální vzhled nebo kompenzujte design vlevo nebo vpravo pro neformálnější hlavičkový papír.

Písmo, velikost písma a barva

Přizpůsobte písmo stylu vaší společnosti a barvu vašeho loga. Podle Pamela Wilsona, grafického designera a marketingového konzultanta, serifové fonty jako Times New Roman a Georgia jsou vhodné pro tradiční nebo formální hlavičkové papíry, zatímco písma bez písma, jako jsou Arial a Verdana, vytvářejí hlavičkový papír jako špičkový a moderní. Vyberte si více než dvě písma ve stejné rodině fontů - serif nebo sans serif - a změňte jejich vzhled pomocí pravidelných, kurzívních, polotučných nebo odvážných závaží. Americká manažerská asociace doporučuje použít ne větší než 14 bodový typ, a ne menší než 10 bodový typ. Například pro název firmy použijte 14 bodů, 12 bodů pro návratovou adresu a telefonní číslo a 11 bodů pro e-mailovou adresu.

Doporučuje