Historie marketingu zdravotní péče

Obsah:

Anonim

Propagace nových léčiv, marketing služeb lékařů nebo dokonce velkých nemocnic a vzdělávání veřejnosti o úloze zdravotníků v jejich komunitách: to jsou všechny aspekty marketingu zdravotní péče. Zatímco samotný marketingový průmysl je starší profesí, která má kořeny v tradiční reklamě, marketing specifický pro oblast zdravotní péče je zcela novou praxí. Budoucnost tohoto odvětví je jasná se silnými ukazateli v počtu pracovních míst na trhu práce.

Původ

Podle Cooperu v jeho textu "Marketing: Nadace pro řízenou kvalitu", American Hospitals Association uspořádala svou první marketingovou konvenci v roce 1977. Jednalo se o první známou snahu renomovaného průmyslového sdružení o spolupráci v úsilí zaměřeném na podporu různých aspektů zdravotnictví. Marketing ve zdravotnictví se od té doby stal velkým obchodem.

Ekonomická hodnota

Ekonomická hodnota zdravotní marketingové arény roste - odhaduje se, že její přesná dolarová hodnota je výzva, přesto je známo, že tisíce pracovních míst ve Spojených státech jsou přímo v oblasti zdraví. Reklamní agentury často soutěží o zdravotní marketingové účty kvůli lukrativní povaze průmyslu. Existují také reklamní agentury zaměřené pouze na marketing, které slouží především pro větší nemocnice a servisní střediska pro závažná onemocnění, jako je rakovina.

Nový vývoj

Ačkoli marketingová aréna v oblasti zdravotní péče rychle rostla, nebylo to bez problémů. Zejména reklama na léčivé přípravky čelila mnoha výzvám, pokud jde o vhodnou propagaci nových léků. Zdravotní marketing samotný, vzhledem k etickým důsledkům a jeho vlivu na veřejné zdraví, vyžaduje při marketingovém plánování zvláštní pozornost. Zúčastněné strany marketingu musí zajistit, aby reklama splňovala právní a etické zásady stanovené různými průmyslovými sdruženími.