Jaká společnost vlastní Wall Street Journal?

Obsah:

Anonim

Wall Street Journal je dnes mezi nejznámějšími americkými novinami, společně s New York Times a Chicago Tribune. Stejně jako jeho nejbližší konkurenti začal Wall Street Journal jako malý informační bulletin na počátku moderní doby tisku. Rupert Murdoch převzal vlastnictví novin, když jeho mediální společnost News Corporation zakoupila mateřskou společnost Dow Jones Corporation v roce 2008.

Identifikace

Wall Street Journal je finanční a zpravodajská publikace tištěná v novinovém formátu. Wall Street Journal má denní vydání v Americe, stejně jako asijské a evropské vydání.

Původy

Noviny začaly jako "Odpolední dopis zákazníků" v roce 1883. Zahájily ho Charles Dow, Edward Jones a Charles Bergstresser na Wall Street v New Yorku.

Moderní papír

Dnešní verze novin vznikla v roce 1889 firmou Dow Jones. Společnost Dow Jones and Company se stala korporací v roce 1900, kdy noviny vlastnila společnost.

Rodina Bancroft

Rodina Bancroftů v roce 1928 zdědila kontrolní zájem Dow Jonese od Clarence W. Barrona. V roce 2008 rodina Bancroft stále vlastnila 68% hlasovacích práv.

News Corporation

Společnost News Corporation koupila Dow Jones v roce 2008 za 5 miliard dolarů. Je vlastněn Rupert Murdoch a je mezinárodní mediální holdingovou společností.